Policisté hledají svědky úterní nehody

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – V úterý 25. listopadu krátce před osmou hodinou se stala v Sedlčanech v Nádražní ulici před budovou pošty nehoda osobního automobilu a chodce. Řidič vozidla Rexton jel směrem od vlakového nádraží v koloně vozidel a před vyznačeným přechodem pro chodce měl výrazně zpomalit, aby umožnil bezpečné přejití vozovky skupině chodců. Ze stejného důvodu před přechodem zastavil v opačném směru nezjištěný autobus.

„Po přejití chodců se autobus rozjel a osobní vozidlo také plynule pokračovalo v jízdě. Při průjezdu přes přechod mu však nečekaně z chodníku vstoupila z pravé strany do jízdní dráhy nezletilá chodkyně, která se střetla s pravou přední části automobilu. Dívka byla následně s lehkým zraněním převezena do nemocnice v Sedlčanech, odkud byla po ošetření propuštěna do domácího léčení,“ uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Na místě provedené dechová zkouška byla u motoristy negativní. Příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření policie. Místo nehody je monitorováno městským kamerovým systémem a záznam bude nyní zkoumán. Průběh nehody potvrdila i svědkyně události. „Žádáme ale i další případné svědky nehody, aby se ozvali na bezplatnou linku 158,“ dodala Monika Schindlová.