Do regionu zamíří další nové autobusy

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

REGION – Společnost Arriva Praha, která zajišťuje autobusovou dopravu také na Sedlčansku, pokračuje v modernizaci vozového parku. S využitím finančních prostředků poskytnutých z Regionálního operačního programu Střední Čechy plánuje nákup osmi moderních ekologických autobusů. Výše poskytnuté dotace na nákup autobusů činí 12,8 milionu korun. Společnost Arriva počítá s jejich nasazením na linky v oblastech Příbrami, Dobříše, Březnice a Sedlčan.

„Tímto projektem zahajujeme další etapu modernizace našeho vozového parku s cílem jeho omlazení a dosažení průměrného stáří autobusů provozovaných v závazku veřejné služby 4,37 roku,“ uvedl Petr Čihák, jednatel společnosti Arriva Praha. V současnosti tato společnost provozuje v Příbrami v závazku veřejné služby 76 autobusů, jejichž průměrné stáří bude ke konci roku 2014 činit 6,04 roku. „Přeji Arrivě hladký průběh realizace projektu a mnoho šťastných kilometrů na cestách po Středočeském kraji,“ doplnil Václav Chytil, ředitel Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy.

Vozidla budou provozována v závazku veřejné služby Středočeského kraje, který má dopravce smluvně zajištěn do roku 2019. Pořízené autobusy budou v novém korporátním designu společnosti Arriva. Vozidla budou splňovat nejpřísnější emisní normu EURO 6 a umožní přepravu osob se sníženou pohyblivostí a orientací, neboť budou vybaveny výklopnou mechanickou plošinou umožňující snadný nástup i výstup jak cestujícím na invalidním vozíku, tak i rodičům s kočárky.

Autor/zdroj: TZ Arriva Praha