Fotbalisté přivezli z hřiště nováčka bod

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

RAKOVNÍK – Fotbalisté Tatranu Sedlčany si tohoto historického města v podzimní části Ondrášovka krajského přeboru užijí hned dvakrát. Nejprve se tak stalo o první říjnové neděli, další fotbalová návštěva Rakovníku  je čeká za pět týdnů. V neděli 5. října fotbalisty Sedlčan hostilo v devátém kole mužstvo SK Rakovník, tedy další nováček nejvyšší krajské soutěže. Utkání po devadesáti minutách hry nemělo nakonec vítěze. SK Rakovník vs. Tatran Sedlčany 1:1 (0:1).

Zápas začali hosté ze Sedlčan sebevědomě, bez toho, že by zalekli rozměrově velkého hřiště. Jako první se dostali do dobré šance však domácí, ale gólman hostů dokázal Isteníkovu střelu zlikvidovat. Hned potom sedlčanští fotbalisté rozehráli rychlou akci, na centrovaný míč si nejlépe naběhl Němec a přehlavičkoval vybíhajícího brankáře domácích. Míč  se tím pádem dostal k Haasovi, který jej naservíroval Senftovi, pro něhož už nebyl problém poslat ho do opuštěné branky. Také další minuty patřily hostům, kteří se už tradičně předháněli v zahazování šancí. Dvakrát Haas, Soldát i Dvořák měli k zvýšení náskoku nejblíže. V 32. minutě se Němec ocitl sám před brankářem, ale nedal. Podobně také Dvořák v 44. minutě ve výborné pozici střílel nepochopitelně vedle. V poslední minutě prvního poločasu vyškrábl domácí brankář střelu Němce na břevno.

Tatran měl i ve druhém poločase zápas jasně pod kontrolou. Šance měli postupně Soldát, na jehož střelu těsně k šibenici domácí brankář vůbec nereagoval, dobře vystřelil i Senft. V 80. minutě Haase vystřídal Pudil a hosté dál kontrolovali hru. Jenže po chybě sedlčanské obrany se v 82. minutě domácí Severin ocitl opuštěný na malém vápně, brankáři Mošničkovi udělal kličku a pohodlně zasunul míč do branky – vyrovnáno 1:1. Hosté však opět ve snaze vyhrát vsadili vše na útok, takže nebýt dvou vynikajících zákroků Mošničky, mohli klidně odejet z Rakovníka s porážkou. V 90. minutě utekl domácím bekům Pudil, předložil míč Němcovi, ale ten branku hostů vůbec neohrozil. „Za bod ze soupeřova hřiště i za předvedenou hru si hráči zaslouží pochvalu. Matoušek nemohl pro karty hrát, Čejda zůstal na lavičce a do středu hřiště tak nastoupili mladíci Vystyd a Senft. Nejlepší na place byl určitě Lípa, výborně zachytal Mošnička. Dobře zahráli i krajní obránci, také útočníci v utkání naběhali hodně kilometrů,“ řekl po zápase Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu.