Víkendovým akcím bude přát i počasí

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Stejně jako před týdnem, tak také na druhý zářijový víkend připravili pořadatelé poměrně slušnou řádku akcí. A světe div se, má jim podle meteorologů přát po oba dny počasí. Úvod tipů patří už tradičně biografům, konkrétně sedlčanskému a sedlecko-prčickému. Ten uvádí v pátek český horor Nenasytná Tiffany, hororu neutečete ten samý večer ani v sedlčanském kině, a to doslovně. Neutečeš je totiž název solidně hodnoceného amerického filmu. Dokáže láska zvrátit rasistické předsudky? Ptá se podtitulek finsko-dánského filmu Lví srdce promítaného v sobotu v sedlčanském biografu.

Buď do Petrovic na letošní 46. ročník pochodu Krajem kamenů, nebo na  pouhých 9999 metrů okolo Kosovy Hory, se mohou vydat turisté v sobotu dopoledne. Stejně tak mohou dopoledne cyklisté zamířit do Osečan a účastnit se tradiční 12. Osečanské šlapky. Pro příznivce regionálního pivního moku nachystal vysokochlumecký pivovar na sobotní odpoledne Den otevřených dveří. Kromě organizovaných prohlídek pivovaru akce nabídne i doprovodný program s tanečními a hudebními vystoupeními včetně kyvadlové dopravy do Sedlčan. Hezké počasí zcela jistě přiláká diváky i na VIII. Nesvačilské podívání, konkrétně sobotní modelářský den.

Nedělní dopoledne bude v areálu Sedlčanské kotliny patřit letošní předposlední burze všeho možného i nemožného. Zbytek sváteční neděle pak už jenom sportu a fotbalu zvlášť. Divizní Tatran Sedlčany hostí doma Sokol Nové Strašecí, Sokol Sedlec-Prčice pak nováčka v 1.B třídě, béčko Spartaku Příbram. V Sedlčanech se fanoušci budou určitě těšit opět na kvalitní fotbal potvrzený třemi body, na prčickém stadionku zase na to, zda místní Sokol zopakuje střelecký koncert z minulého týdne, kdy v derby doslova deklasoval venku Petrovice. Ještě před výkopem obou utkání lze stihnout odpolední veřejné bruslení na zimním stadionu a též od pátku do neděle sérii deseti pohárových utkání 11. ročníku Hobby turnaje.