Fotbalisté Tatranu získali v Dobříši bod

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

DOBŘÍŠ – Za ideálního letního počasí se v sobotu 6. září hrála většina zápasů pátého kola Ondrášovka krajského přeboru. Fotbalisté Tatranu Sedlčany v tomto kole zajížděli k derby do sousední Dobříše, kde je čekalo utkání s prozatím šestým celkem průběžné tabulky, mužstvem MFK Dobříš. V minulém soutěžním ročníku fotbalisté Tatranu s Dobříší oba zápasy prohráli. Na podzim 2013 na domácím stadionu 2:5, v jarní odvetě v Dobříši opět neuspěli a prohráli 1:2. Tentokrát byli sedlčanští fotbalisté úspěšnější a vezou si z Dobříše cennou remízu a tím pádem i první bod získaný na hřišti soupeře v soutěžním ročníku 2014/2015. MFK Dobříš vs. Tatran Sedlčany 1:1 (1:0).

Tatram nastoupil do zápasu v sestavě Mošnička, Pešek, Janoušek, Brotánek, Lípa, Pudil, Matoušek, Čejda, Soldát, Haas a Němec. Oba týmy začaly utkání opatrně, po pěti minutách hry převzali iniciativu domácí. Už v 7. minutě se vyznamenal gólman Mošnička, když zlikvidoval střelu domácího Šraina. Tatran po tomto varování zvýšil aktivitu, ale přesto to byli domácí, kteří šli v 29. minutě po rohovém kopu do vedení. Naštěstí hosté po inkasované brance nekapitulovali jako v předchozích zápasech na hřištích soupeře a naopak branka v jejich síti je nakopla k větší iniciativě. V 33. minutě směřoval Matouškem zahrávaný trestný kop na hlavu Němce, domácí brankář však předvedl skvělý zákrok a míč vytěsnil na roh. Na druhé straně si blýskl i Mošnička, když kryl v 39. minutě střelu domácího Maryšky.

Druhá půle utkání byla z větší části v režii hostů, kteří začali domácí tým přehrávat. Hosté si vypracovali několik slibných šancí ze standardních situací, domácí naopak ohrožovali Mošničkovu branku z brejků. V 64. minutě v mužstvu hostů Čejdu vystřídal Senft a následně v 75. minutě pak Matouška nahradil Vystyd. Střídání to bylo pro hosty šťastné, neboť to byl právě Senft, který v 80. minutě zpracoval Brotánkem odražený odkop a vyrovnal na 1:1. Tatran měl i další šance na zisk třech bodů, ale jak střely Haase, tak i Senfta v síti domácích neskončily. „Pochvalu si za výborný výkon zaslouží celé mužstvo. Přesto musím vyzvednout hru útočníků Haase a Němce. Oba se příkladně vraceli a žádný míč pro ně nebyl ztracený. Teď nás čeká doma výborný nováček přeboru s Ostré proti němuž budeme chtít potvrdit kvalitní výkon s Dobříše a doma naplno bodovat,“ řekl po utkání vedoucí mužstva Tatranu Jiří Voráček.