Fotbalisté Tatranu udolali Klecany 3:0

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – V pořadí 4. soutěžní kolo Ondrášovka krajského přeboru přivedlo na sedlčanský městský stadion mužstvo Sokola Klecany. Tedy tým, který podobně jako domácí Tatran Sedlčany v minulém ročníku až do posledních kol bojoval o udržení v krajském přeboru. Ani tento soutěžní ročník nezahájily oba týmy nijak oslnivě, Tatran získal ve třech zápasech jen tři body, Klecany pak ještě o bod méně. Přibližně 160 diváků tak v neděli 31. srpna bylo zvědavo, jak si s touto bilancí oba soupeři poradí a především zda domácí Tatran bude naplno bodovat. Utkání, ve kterém mírným favoritem bylo přece jen domácí mužstvo, skončilo po devadesáti minutách nakonec i jeho konečným vítězstvím. Tatran Sedlčany vs. Sokol Klecany 3:0 (0:0).

Pod zamračenou oblohou začala první poločas obě mužstva opatrně, přesto náznaky šancí se rodily na obou stranách. Hra však byla často po faulech přerušována, takže diváci spíš kvitovali hlasatelem hlášené góly Sparty Praha, než výkony mužstev na sedlčanském trávníku. První žlutou kartu po jednom z mnoha faulů si v 21. minutě vysloužil hostující Jakub Michálek. Od 25. minuty začali být hosté útočnější, takže domácí se prakticky nedostali na dostřel soupeřovy branky. Následovala druhá žlutá karta hostů, vysloužil si ji v 29. minutě Loskot. O minutu později měli domácí první velkou šanci, ale ani nadvakrát nedokázali zblízka prostřelit hostujícího gólmana Hrkala. Hra domácích byla v prvním poločase upachtěná, plná hodně nepřesných přihrávek a slabých pokusů o střelu. Z nepřesností pramenily na obou stranách časté fauly. V 40. minutě dostal žlutou kartu domácí Pudil, následoval jej v 41. minutě hostující Hebnar a v 42. minutě domácí Lípa.

  Fotbalisté Tatranu Sedlčany dali Kutné Hoře první jarní gól a domů přivezli tři body

Ani na začátku druhého poločasu se hra domácích nijak nezměnila, gólmana v brance hostů v 49. minutě ohrozil jen nepovedený odkop vlastního beka. V 54. minutě padla další žlutá karta, tentokrát si ji vysloužil hostující Petříček. V 56. minutě přišlo vyloučení hostujícího Loskota za obdrženou druhou žlutou kartu. Z následného trestného kopu z hranice šestnáctky skóroval přízemní střelou k levé tyči domácí Hass – 1:0. O dvě minuty později padla další žlutá karta, faulujícím hráčem byl tentokrát domácí Čejda. V 60. minutě vystřídal Dušana Pudila v mužstvu domácích Sirotek. 68. minuta přinesla další gól v síti hostů, po samostatné akci jej vstřelil Petr Matoušek – 2:0. Blízko byli domácí k dalšímu gólu v 71. minutě, ale nabíhají hráč na přihrávku před prázdnou branku nedosáhl. V dalších minutách následovalo na obou stranách po jednom střídání a poté v 76. minutě žlutá karta hostujícího Mandíka. V 86. minutě fauloval ve vápně pronikajícího domácího hráče gólman Hrkal, za což si vysloužil žlutou kartu a pokutový kop ve prospěch domácích. Ten o minutu později s přehledem proměnil Petr Pešek a uzavřel tím konečný výsledek.