Tatran v Hostouni zklamal, dostal šest

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

REGION – Druhým srpnovým víkendem odstartoval nový ročník středočeského Ondrášovka krajského přeboru. Dvanáct mužstev vstoupilo do soutěžního ročníku 2014/2015 už v sobotu, další čtyři týmy pak v neděli 10. srpna. Mezi nimi i fotbalisté Tatranu Sedlčany, kterým v prvním kole los přiřkl utkání s nováčkem přeboru Sokolem Hostouň na jeho hřišti. Mužstvo z Kladenska, které postoupilo do přeboru z druhého místa krajské 1.A třídy, se ostřílenějších hostů nezaleklo a nastřílelo neškodným sedlčanským fotbalistům šest branek. Sokol Hostouň vs. Tatran Sedlčany 6:0 (4:0).

Utkání začalo pod zataženou oblohou náporem domácích, kteří se už ve 4. minutě zásluhou Adama Hofmana ujali vedení 1:0. Hned o minutu později spálili domácí fotbalisté další vyloženou šanci. Hosté ze Sedlčan se v této fázi hry prakticky stále bránili, výsledkem jejich nedůsledné obrany pak byla v 7. minutě druhá branka v síti Tatranu. Na 2:0 zvýšil zblízka domácí Roman Letko. V 15. minutě šli domácí zprava sami na Mošničku, ten však jejich šanci dokázal včasným vyběhnutím zlikvidovat. Štěstí měl brankář Mošnička o minutu později, kdy domácí střelec zblízka překopl jeho branku. V 20. minutě hostující obránce skosil ve vápně domácí útočníka a František Motlík z penalty přidal do sítě Tatranu třetí branku. Bezradnost hostů byla tak velká, že za 30 minut hry nedokázali ani jednou vystřelit na soupeřovu branku. Prvně domácí gólman musel trochu vážněji zasahovat až v 34. minutě. Poté se hra vyrovnala, přesto to byli opět domácí, kteří v poslední minutě první půle zvýšili Tomášem Roučkem na 4:0.

Druhý poločas zasvítilo na hostouňský trávník sluníčko, jenž alespoň trochu probudilo hostující Tatran z fotbalového spánku. Přesto to byli domácí, kteří si v 60. minutě vypracovali další gólovou šanci, tu jim ale zmařil pádem pod nohy Lukáš Mošnička. O tři minuty později měl sedlčanský gólman obrovské štěstí, když dalekonosná střela lízla jen břevno jeho branky. Štěstí však bylo mimo v 65. minutě, kdy hosté po rychlém útoku zvýšili zprava Roučkem na 5:0. V téže minutě v mužstvu Tatranu Repetný nahradil Čejdu. Hosté se snažili zkorigovat výsledek, ale nejprve v 73. minutě jim šanci zlikvidoval domácí brankář a poté musel pro zranění Janouška vystřídat Strnad. V poslední patnáctiminutovce domácí už kontrolovali hru a hosté se snažili alespoň o čestný úspěch. Jenže byli to opět domácí, kteří v 81. minutě zvýšili po náběhu Motlíka na centrovaný míč na konečných 6:0. „Škoda slov, celé mužstvo podalo tragický výkon,“ utrousil ihned po zápase Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu Sedlčany.