Tatran začal přípravu na ročník 2014/15

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Fotbalisté A mužstva sedlčanského Tatranu zahájili v pondělí 7. července přípravu na další ročník krajského přeboru. Domácím hřištěm pro přípravné zápasy se jim stal tradičně fotbalový trávník mužstva SK Vysoký Chlumec. Na něm také sehráli v sobotu 12. července první přípravné utkání na sezonu 2014/2015. Soupeřem sedlčanských fotbalistů bylo mužstvo Votic. Tatran Sedlčany, i přes množství zahozených šancí, přesvědčivě zvítězil 5:0 (2:0).

V utkání se vystřídali téměř všichni hráči širšího kádru Tatranu, takže na hřišti se objevily až na výjimky dvě rozdílné sestavy. Do prvního poločasu nastoupil Tatran v sestavě: Mošnička, Pešek, Šťovíček, Brotánek, Sůsa, Repetný, Matoušek, Strnad, Pudil, Michal Dvořák a Haas. První branka utkání padla v 12. minutě z kopačky Matouška po akci Peška a centru Haase. v 28. minutě založil akci Strnad a Pešek asistoval při brance Michala Dvořáka – 2:0.

Druhý poločas začal Tatran se sestavou: Mošnička, Pospíšil, Řehák, Vystyd, Brotánek, Soldát, Čejda, Senft, Jan Dvořák, Sirotek, Hass. Po pár minutách byl faulován Michal Dvořák a Senft v 50. minutě z penalty zvýšil na 3:0. Čtvrtou branku přidal Jan Dvořák, po přihrávce Senfta, kterému nezištně pustil míč mezi nohama Sirotek. Účet zápasu uzavřel tvrdou střelou pod břevno v 73. minutě opět Senft po přihrávce od Haase.  „Po celý zápas jsme měli převahu a skóre mohlo být klidně dvouciferné. Tří stoprocentní šance měl Hass, dvě Michal Dvořák a Pudil a jednu Senft,“ řekl k zápasu vedoucí mužstva Jiří Voráček.

Dobrou zprávou pro fanoušky Tatranu Sedlčany je návrat Brotánka z hostování a Řeháka z Rakouska. „Oba hráči budou pro nás určitě výraznými posilami. Z dorostu do áčka přešli Sůsa, Senft, Pospíšil, Vystyd, Sirotek a Šťovíček. Všichni bývalí forostenci zahráli v prvním přípravném zápase dobře  a na hřišti se neztratili. Chyběli Bartoš, Němec, Janoušek, Ségl a Lengyel. Oba posledně jmenovaní se ještě na trénincích neukázali. Ve čtvrtek odjíždíme na třídenní soustředění do jižních Čech, v neděli hrajeme opět na vysokochlumeckém stadiónku. Tentokrát s béčkem Benešova,“ dodal Jiří Voráček.