Čtvrtfinále poháru SKFS Tatranu uniklo

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Fotbalisté Tatranu Sedlčany se letos v krátké době už potřetí utkali s mužstvem Dobříše. Tentokrát se tak stalo na domácím stadionu ve středu 16. dubna v osmifinále poháru Středočeského fotbalového svazu (SKFS). Přestože si Tatran vytvořil oproti soupeři víc gólových šancí, ze hřiště odešel poražen a do osmičky čtvrtfinalistů poháru se neprobojoval – Tatran Sedlčany vs. MFK Dobříš 2:3 (1:2).

V prvním poločase se na hřišti dařilo víc hráčům Tatranu, kteří si vytvořili řadu příležitostí ke skórování, ale  střely domácích dokázal dobříšský gólman Weber s dávkou štěstí pochytat. Kolem dvacáté minuty se hra vyrovnala a hosté se více tlačili do útoku. Střelu hostující Vostrého dokázal domácí gólman Mošnička ještě zlikvidovat, ale proti „české uličce“ a střele hostujícího Synka už byl bezmocný – 0:1. Domácí vyrovnali Matouškem z penalty v 36. minutě, o další dvě minuty však už znovu prohrávali. Po kiksu obrany dokázal hostujícího hráče zastavit Mošnička jen faulem a dobříšský Šrain se štěstím pokutový kop proměnil – 1:2.

Druhá půle začala opět tlakem domácích fotbalistů, jenže ani Hass a ani Pudil nedokázali zblízka dobříšského gólmana překonat. Přesto se asi 80 domácích diváků vyrovnání dočkalo v 64. minutě, kdy Michal Dvořák obešel tři protihráče a skóroval na 2:2. Jenže neuběhly ani čtyři minuty a hosté zásluhou Karase opět vedli. V závěru utkání se domácí pokoušeli alespoň vyrovnat, k čemuž měli nejblíže Kvěch a Repetný. Bohužel Kvěch netrefil branku a Repetnému se zase podařilo z ideální pozice branku překopnout. „Kladem bylo zařazení tří dorostenců do zápasu, kteří prokázali, že by mohli být pro nás přínosem. Záporem zranění Strnada, kterého nevybíravým zákrokem zranil hostující Talůžek. Před důležitým nedělním zápasem s Čáslaví je to pro nás ztráta, pro čtyři žluté karty nenastoupí ani Pešek,“ okomentoval pohárové utkání Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu Sedlčany.