Přichází víkend s prvním pivním derby

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

REGION – Pracovní týden opět utekl jako voda. Větvičky barborek jsou ve vázách, nářez od čertů a pár drobností od Mikuláše jsme také přežili, takže před námi je víkend a tradičně také pár tipů kam vyrazit. Vzhledem k tomu, že pořadatelé akcí „vystříleli všechen prach“ o víkendu minulém, tak výčet dlouhý nebude. Přesto stojí za připomenutí, že tento víkend je druhý adventní a zároveň také čtvrtý od konce v letošním roce. Počasí bude všelijaké, na Monínec a lyžování to však určitě nebude. Spíš tak zajít v sobotu do sedlčanského biografu na česko-slovenskou bláznivou komedii ‚Modelky‘

V regionu se doslova roztrhl v sobotu pytel s Mikulášskými zábavami. Chlum, Libíň, Mokřice i Prosenická Lhota, všude tam lze očekávat tanec čertů. V Prosenické Lhotě si ještě před tím dopřejí soutěže v pití piva. Podle pozvánky se jedná o ‚První pivní derby‘ osmičlenných družstev z Radíče, Vojkova a samozřejmě i domácích borců. Pravidla jsou jednoduchá: Stačí co nejrychleji do sebe nalít soudek piva. Advent jakoby ani nebyl.., na pořadu jsou také dva plesy. V sedlčanském kulturáku plesá SOU Sedlčany, v prčické hospodě U Škrpálu mají ples místní myslivci. Ochrana fauny ČR v Hrachově připravila na sobotu ‚Mikulášsko-adventní odpoledne‘ včetně prohlídek expozic zvířat.

V neděli možná nejeden z vás zamíří na předvánoční nákupy do hypermarketů na jižním okraji Prahy. Což to takhle spojit s ‚Kozlí nadílkou‘ ve velkopopovickém pivovaru? Celou neděli totiž nabízí Pivovar Velké Popovice návštěvníkům prohlídky pivovaru zpestřené ochutnávkou nefiltrovaného piva. Odpoledne pak ještě bohatý program včetně Velkopopovického betlému či zpěvu vánočních koled v podání žáků místní ZUŠ. Tradičně k předvánoční akci ‚Kozlí nadílka‘ patří také soutěž o nejlepší, doma upečenou vánočku Velkopopovicka. Co se týká našich domácích sportovních akcí, tak kromě hokejového Hobby turnaje a veřejného bruslení nic není k mání.