Přichází prodloužený a sváteční víkend

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

REGION – Pracovní týden uběhl jako voda, před námi je opět víkend. Tentokrát navíc prodloužený o sváteční pondělí. Pokud se týká počasí o třetím listopadovém víkendu, tak se asi dočkáme zatažené oblohy a patrně také mrholení či mírného deště. Podle data v kalendáři bychom však neměli zapomenout, že tuto neděli se jednak drží v Sedlčanech Martinské posvícení (kostel je zasvěcen svátému Martinovi) a v pondělí uplyne čtvrt století od vypuknutí „něžné revoluce“. Za oslavu určitě stojí oba tyto dny. Ale zpět k nabídce regionálních akcí. Jako tradičně zvou k návštěvě biografy, sedlčanský v pátek i v sobotu uvádí českou povídkovou romantiku ‚Intimity‘. Totožný film mohou v pátek shlédnout diváci také v sedlecko-prčickém kině.

Z minima sobotních akcí určitě stojí za návštěvu odpolední ‚Svatomartinské slavnosti‘ v Kosově Hoře. Při pohledu do pozvánky lze zjistit, že kromě svatomartinského vína a pečené husičky budou na rynku k mání i jiné dobroty. Nebudou údajně chybět ani řemeslné stánky. Příznivci sedlčanského hokeje mají možnost na zimním stadionu shlédnout o prodlouženém víkendu v sobotu utkání mužů Tatranu s týmem Hvězda Kladno. V pondělí před obědem hrají junioři v krajské lize s týmem HC Benátky nad Jizerou. Od pátku do pondělí pokračuje také devíti zápasy hokejový Hobby turnaj.

V neděli se se svými fanoušky na dlouhé čtyři měsíce rozloučí fotbalisté Tatranu Sedlčany. Bude tomu tak při posledním podzimním kole krajského přeboru proti nejlepšímu mužstvu podzimu – fotbalistům Sokola Ovčáry. Podobně na tom budou také fanoušci fotbalistů Sokola Sedlec-Prčice, kteří hrají ve stejný sváteční den na prčickém stadionku se Sokolem Zdislavice. V sobotu, neděli i v pondělí odpoledne se ještě bruslařům naskýtá možnost vzít brusle přes ramena, vyrazit na zimní stadion a dvě hodiny se prohánět na ledě. Závěrečnou akcí celého prodlouženého víkendu pak bude pondělní vzpomínkové setkání občanů věnované 25. výročí listopadových událostí a oslavě znovunabyté občanské svobody. Začíná v 17 hodin na zcela tradičním místě všeho významného dění ve městě: u kašny na sedlčanském náměstí TGM.